Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δείτε live την πορεία της
Ανανεώθηκε:
Επελαύνει τη χώρα η κακοκαιρία «Μήδεια», με το ψύχος και το χιόνι να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές.
Από σήμερα, Δευτέρα, ξεκίνησε η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με τις πυκνές χιονοπτώσεις να απασχολούν το επόμενο διήμερο τα ανατολικά και νότια τμήματα (από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα) και τις πολικές θερμοκρασίες να κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
Για σήμερα, πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο).
Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.
Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.
Δείτε live την πορεία της «Μήδειας»
Ισπανία: Ο Σάντσεθ αρνήθηκε κατηγορίες περί «γενικευμένης διαφθοράς» γύρω από την κυβέρνηση
13:26
Ένας μεγάλος αστεροειδής θα περάσει το Σάββατο κοντά στη Γη
13:20
«Η πυρηνική αποτροπή προστατεύει τον κόσμο από έναν παγκόσμιο πόλεμο», εκτιμά η Ρωσία
13:15
Κύκλωμα ρευματοκλοπών: Με παγκόσμια «πατέντα» πείραζαν τους μετρητές - Οι ρόλοι και το φέσι 9 εκατ.
13:13