ΕΛΛΑΔΑ

Θωμαΐδης: Κορύφωση κρουσμάτων μέσα στη βδομάδα - Πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown

Θωμαΐδης: Κορύφωση κρουσμάτων μέσα στη βδομάδα - Πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική μίλησε σήμερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, με την αύξηση των τεστ θα δούμε και αύξηση κρουσμάτων στην Αττική και μετά από τη βδομάδα θα υπάρξει ύφεση, είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής.

Τόνισε, δε, πως παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, όπως το Νοέμβριο, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί και αναμένεται αύξηση και των κρουσμάτων. Στην Αττική μπορεί να προσεγγίσουμε και 4ψήφιο αριθμό, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στα μέσα αυτής της βδομάδας περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν».

Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και το Μάρτιο, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων. Εκτίμησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να παραταθεί το lockdown άλλες 15 μέρες, δηλαδή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ