ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δέντρο έπεσε σε τρένο - Αγώνας δρόμου για τη λειτουργία του Προαστιακού

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δέντρο έπεσε σε τρένο - Αγώνας δρόμου για τη λειτουργία του Προαστιακού
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη λειτουργία των τρένων και του προαστιακού, λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο σιδηροδρομικό δίκτυο και το δίκτυο του προαστιακού.

Χθες κατέρρευσε ένα μεγάλο δέντρο δίπλα στις γραμμές, μεταξύ Σφενδάλης και Αφιδνών, και έπεσε πάνω σε διερχόμενο συρμό του Pροαστιακού στη γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Μάλιστα, έσπασαν τα παράθυρα από τα γκρεμισμένα κλαδιά και τα σπασμένα τζάμια έπεσαν μέσα πάνω στα καθίσματα.

«Ευτυχώς που ο συρμός δεν είχε επιβάτες, διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα. Αυτή είναι η κατάσταση του σιδηροδρομικού της χώρας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κορυφαίο στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σήμερα το πρωί έγινε ένας μικρός εκτροχιασμός βαγονιού του Προαστιακού στις Αχαρνές χωρίς -ευτυχώς- να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αλλά το συμβάν έχει προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί για κάποιες ώρες η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Επίσης, προβλήματα παρατηρούνται από χθες στην ηλεκτροκίνηση των συρμών του Προαστιακού προς Κόρινθο και Χαλκίδα λόγω της διακοπής ρεύματος σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα να ματαιώνονται ή να αλλάζουν τα δρομολόγια.

Τέλος, προβλήματα εντοπίζονται και στα κλειδιά (διακλάδωσης γραμμών), καθώς δεν υπάρχει θερμαινόμενος εξοπλισμός αυτού του είδους στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία Τραμ - Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του Τραμ σε ολόκληρο το δίκτυο. Επίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς- Αττική στη γραμμή 1 του Μετρό, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Αττική- Κηφισιά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι τα δρομολόγια λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του Τραμ, για λόγους ασφαλείας πραγματοποιούνταν μόνο στο παραλιακό τμήμα ΣΕΦ-ΒΟΥΛΑ.

Προς το παρόν δεν πραγματοποιούν δρομολόγια τα λεωφορεία και τρόλεϊ.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ