ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προβλήματα στα δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ από πτώσεις δέντρων

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προβλήματα στα δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ από πτώσεις δέντρων
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην υποδομή στην περιοχή της Οινόης είχαν σαν αποτέλεσμα να ακυρωθεί το δρομολόγιο της πρωινής αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, έχουν πέσει δέντρα και καλώδια στη σιδηροδρομική γραμμή και τα συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να την καθαρίσουν.

Γίνεται προσπάθεια να αναχωρήσει κανονικά το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη η Αμαξοστοιχία 56 που είναι προγραμματισμένη για τις 15:30.

Επίσης, λόγω των προβλημάτων από τις διακοπές ρεύματος τα δρομολόγια του δικτύου του προαστιακού εκτελούνται κατά τμήματα.

Υποχωρεί σταδιακά ο χιονιάς

Σταδιακή υποχώρηση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας αναμένεται εντός της ημέρες, με τα χιόνια να δίνουν τη θέση τους στον παγετό.

Ολικός παγετός αναμένεται στα βόρεια, με θερμοκρασίες που θα φτάνουν διψήφιο αριθμό υπό το μηδέν σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Στα ανατολικά και τα νότια οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι.

Ακολούθως, θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στη δυτική και βόρεια χώρα θα είναι αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά 9 με 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ