ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πώς θα προγραμματιστούν ξανά τα ραντεβού εμβολιασμού που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας

Κορωνοϊός: Πώς θα προγραμματιστούν ξανά τα ραντεβού εμβολιασμού που αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας
INTIME NEWS

Ο υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέπτυξαν την Τετάρτη τη στρατηγική επαναπρογραματισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, μιλώντα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία της Covid 19 στη χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση ότι θα υπάρξει επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό πολιτών που δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Εμβολιάστηκαν όσοι είχαν προσέλθει σε εμβολιαστικά κέντρα και όσοι είχαν κλείσει ραντεβού, ωστόσο εμβολιάστηκαν 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να μη χαθούν δόσεις εμβολίου της Pfizer, οι οποίες είχαν βγει από τις συνθήκες βαθιάς κατάψυξης. Οι έκτακτοι εμβολιασμοί ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης.

«Σκοπός μας ήταν να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών αλλά και να μη χαθούν πολύτιμες δόσεις του εμβολίου», είπε ο υπουργός Υγείας.

Σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση των μολύνσεων στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, κάτι που όπως είπε είναι «θετικό και ενθαρρυντικό».

Ωστόσο, επισήμανε ότι σε πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας, όπως για παράδειγμα στην Αχαΐα και την Κορινθία σημειώνεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Θεμιστοκλέους: Πώς θα γίνει ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για εμβολιασμό

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 25.137 εμβολιασμοί (η προσέλευση το 81,9%), ενώ από την αρχή της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν εμβολιαστοί περισσότεροι από 600.000 πολίτες.

Εμβολιάστηκαν με δόσεις των εμβολίων της Pfizer πολίτες, με σκοπό να μην υπάρξει απώλεια εμβολίων.

Όλα τα ραντεβού που αναβλήθηκαν, θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες, με ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS.

  • H ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ως Παρασκευή στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που είχαν προκαθοριστεί (οι πολίτες της εν λόγω ομάδας θα ειδοποιηθούν με SMS την Κυριακή για την ακριβή ημερομηνία και ώρα προσέλευσής τους)
  • Η ομάδα των πολιτών που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό στην Helexpo στο Μαρούσι θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ως Παρασκευή στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο (οι πολίτες της εν λόγω ομάδας θα ειδοποιηθούν με SMS την Κυριακή για την ακριβή ημερομηνία και ώρα προσέλευσής τους)
  • Η ηλικιακή ομάδα 75+ και οι υγειονομικοί: Τα ραντεβού που αναβλήθηκαν, θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για την ακριβή ώρα προσέλευσης και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα κληθούν να εμβολιστούν.

Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

O Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται περί το β΄τετράμηνο του 2021, με συνολικά 1,2 εκατ. δόσεις (300.000 δόσεις μηνιαίως).

«Εφόσον λάβουμε έγκριση από τον EMA (σ.σ. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), θα προχωρήσουμε άμεσα στη χορήγηση του εμβολίου», σημείωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ