ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα 61 συλληφθέντες για την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας

Στον εισαγγελέα 61 συλληφθέντες για την παρέμβαση υπέρ Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε συλλήψεις πλημμεληματικού χαρακτήρα μετατράπηκαν 61 προσαγωγές από την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε μακρά απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή στη φυλακή Δομοκού, αντί για τη σύμφωνη με τον πρόσφατο νόμο μεταφορά του στη φυλακή Κορυδαλλού.

Την εκπλήρωση του αιτήματος του κρατούμενου απεργού πείνας καθώς και τα αιτήματα των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία ζητούσαν, με παρέμβαση που έκαναν το πρωί της Πέμπτης, δεκάδες άτομα στην είσοδο του υπουργείου Υγείας.

Οι 61 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ επίσης κόπηκε πρόστιμο 300 ευρώ για τον καθένα, για μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρει:

«Την 07.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα 61 ατόμων, προσέγγισε πεζή το κτίριο του υπουργείου Υγείας και εισήλθε εντός αυτού ρίπτοντας φέιγ βολάν και αναρτώντας πανό υποστήριξης στο φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, της άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Επίσης, επιβλήθηκε σε έκαστο των συλληφθέντων το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ