ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Σε σημεία συνωστισμού η διπλή μάσκα είναι οπωσδήποτε χρήσιμη

Βατόπουλος: Σε σημεία συνωστισμού η διπλή μάσκα είναι οπωσδήποτε χρήσιμη
AP Photo/Rogelio V. Solis

Δεν έχει σημειωθεί η προσδοκώμενη ελάττωση των κρουσμάτων. Στις μονάδες και στα νοσοκομεία υπάρχει πίεση, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον ίδιο, τα πράγματα είναι σχετικά δύσκολα.

Ένα θέμα είναι η βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού που αλλάζει λίγο τους «κανόνες του παιχνιδιού» με την έννοια ότι είναι λίγο πιο μεταδοτική και φαίνεται πως αναλογικά είναι και στα παιδιά, όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αυτό θα μας υποχρεώσει να αναβαθμίσουμε λίγο τα μέτρα», είπε ο καθηγητής και παρέπεμψε και στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής στις 18:00 το απόγευμα.

Ο κ. Βατόπουλος στάθηκε και στα «καλά νέα» λέγοντας πως ο εμβολιασμός έχει γίνει αποδεκτός από τον κόσμο, γεγονός σημαντικό εφόσον λυθούν και τα προβλήματα που υπάρχουν με τις προμήθειες.

Ο καθηγητής έδωσε και δύο χρήσιμες συμβουλές για να γίνεται αποδοτικότερη η χρήση της μάσκας και υπέδειξε ότι σε σημεία συνωστισμού η διπλή μάσκα είναι οπωσδήποτε χρήσιμη.

Σε ό,τι αφορά στη λήξη του lockdown και στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πει κάτι για το θέμα αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ