ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εισήγηση λοιμωξιολόγων για σκληρό lockdown σε δύο ακόμη περιοχές

Κορωνοϊός: Εισήγηση λοιμωξιολόγων για σκληρό lockdown σε δύο ακόμη περιοχές
Image Online / INTIME

Εισήγηση για σκληρό lockdown σε δύο ακόμη περιοχές κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δήμο Ευόσμου - Κορδελιού και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου εμφανίζεται επιδεινωμένη επιδημιολογική εικόνα.

Η εν λόγω εισήγηση για τον Δήμο Ευόσμου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη έρχεται εν μέσω ανησυχίας για την εμφάνιση κρουσμάτων της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί χτυπούν «καμπανάκι» και για τον Δήμο Ηρακλείου και αποφάσισαν να «κοκκινίσουν» την περιοχή μετά από τον εντοπισμό οκτώ κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης του ιού –που είναι πιο μεταδοτική.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες εκ νέου τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο (1.400), ενώ και ο αριθμός διασωληνωμένων καταγράφει σταθερή άνοδο (320 συνολικά).

Η Αττική εξακολουθεί να παραμένει το «επίκεντρο» ενώ την ίδια ώρα, άνοδο καταγράφουν και τα κρούσματα με τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού στη χώρα μας, εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών.

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει, με την πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Αττικής να έχει ξεπεράσει το 85%, ενώ ήδη το υπουργείο Υγείας έχει δώσει εντολή στις διοικήσεις των νοσοκομείων να δημιουργήσουν νέες κλίνες όπου αυτό είναι δυνατό.

Οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής είναι πλέον 22 από τις 217 στο σύνολο.

Κατειλημμένες είναι οι 195.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, η πίεση στο σύστημα υγείας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, καθώς αν η πληρότητα στις εντατικές δεν πέσει κάτω από το 70% η παράταση του lockdown είναι μονόδρομος.

Η Αττική, εξάλλου καταγράφει σταθερά αρνητική πρωτιά στον αριθμό κρουσμάτων, ενώ και το τελευταίο 24ωρο στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται τα 667 σε σύνολο 1.400.

Αναλυτικά η κατανομή στην Αττική διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ανατολική Αττική: 51 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών:78 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 37 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών:114 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 176 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 68 κρούσματα
  • Πειραιάς: 143 κρούσματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ