ΕΛΛΑΔΑ

Δημόπουλος: Αν εμβολιαστούν 60+ και ευπαθείς, υπάρχει προοπτική για μείωση μέτρων το Πάσχα

Δημόπουλος: Αν εμβολιαστούν 60+ και ευπαθείς, υπάρχει προοπτική για μείωση μέτρων το Πάσχα
AP Photo/Yorgos Karahalis

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που έρχεται για την άρση ή μη του lockdown σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιο Δημόπουλο.

Αφού αρχικά αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται εκ νέου το ΕΣΥ, με τη μειωμένη διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ και κλίνες Covid-19, υπογράμμισε ότι όλα θα κριθούν από τον δείκτη θετικότητας, τα κρούσματα και την ανάσα που ενδέχεται να πάρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Πρέπει να συνυπολογιστούν όλα αυτά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Όταν έχουμε εικόνα από τα δεδομένα θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες» είπε ο κ. Δημόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στο Πάσχα και στις συνθήκες υπό τις οποίες αναμένεται να γιορτάσουμε, σημείωσε ότι εάν έχουν εμβολιαστεί οι 60 και άνω και οι ευπαθείς ομάδες μέσα στους επόμενους δύο μήνες, υπάρχει προοπτική για μείωση των μέτρων.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε πώς όταν ο κορωνοϊός γίνει ενδημικός, θα χρειάζεται επανάληψη του εμβολίου, τονίζοντας ότι σε εργασιακούς χώρους με συγχρωτισμό θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τη μετάλλαξη του νοτιοαφρικανικού στελέχους, σημειώνοντας ότι είναι το στέλεχος που προβληματίζει περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ