ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Προς παράταση εκπτώσεων - Τα σενάρια για νέο πενταψήφιο στα SMS

Lockdown: Προς παράταση εκπτώσεων - Τα σενάρια για νέο πενταψήφιο στα SMS
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την επαναλειτουργία της αγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου και την παράταση των εκπτώσεων, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητώντας την παράταση των εκπτώσεων.

Ο ΕΣΑ, επισημαίνει ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει το εμπόριο και την συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων αδιάθετου αποθέματος, ειδικά στα προϊόντα μόδας, το αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας είναι η παράταση των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων 2021, έως το τέλος Μαρτίου.

«Η επαναλειτουργία των καταστημάτων από την Δευτέρα 1η Μαρτίου», τονίζει ο ΕΣΑ, με ταυτόχρονη παράταση της εκπτωτικής περιόδου «θα δώσει μια νέα ανάσα στην αγορά».

επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την εντεινόμενη πίεση στο σύστημα υγείας, προκαλούν προβληματισμό στο κυβερνητικό επιτελείο Ωστόσο, το πώς θα διαμορφωθεί η επιδημιολογική εικόνα τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα κρίνει και τα επόμενα βήματα για τη σταδιακή χαλάρωση του «σκληρού» lockdown.

Το πρωί της Δευτέρας η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, ανέφερε -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- πως η κυβέρνηση θα αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν και ποιες δραστηριότητες μπορεί να ανοίξουν.

Νέος αριθμός για τα ψώνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία ενός ξεχωριστού πενταψήφιου αριθμού, ώστε οι πολίτες να μετακινούνται κατ' εξαίρεση με αυτόν τον τρόπο για τις αγορές τους.

Για τον σκοπό αυτόν έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία του νέου πενταψήφιου αριθμού από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ