ΕΛΛΑΔΑ

H Aντζελίνα Τζολί «φλερτάρει» με την πολιτική

H Aντζελίνα Τζολί «φλερτάρει» με την πολιτική
Από την επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί στη Λέσβο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απαισιοδοξία της σχετικά με το δράμα των μεταναστών εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί από τη Λέσβο, υποσχέθηκε όμως να επιστρέψει στο νησί για διακοπές με την οικογένειά της, σε μια προσπάθεια τόνωσης του τουρισμού.

Η διάσημη ηθοποιός και πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, είχε συνάντηση με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και τον τρόπο δράσης τους.

«Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντζελίνα Τζολί, εκφράζοντας την απαισιοδοξία της για την προσφυγική κρίση.

IMG 1321

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η Αντζελίνα Τζολί ανταποκρίθηκε θετικά στον θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Στη συνέχεια η Αμερικανίδα ηθοποιός επισκέφθηκε το hot spot στη Μόρια,όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής. Επίσης, επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hot spot και συνάντησε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των Αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Η διάσημη ηθοποιός έχει στη συνέχεια συνάντηση με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην Ελλάδα, όπου βρέθηκε για να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες, ενώ είχε και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ