ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο 5χρονο παιδί στο «Παίδων» - Η απάντηση Παπαευαγγέλου

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο 5χρονο παιδί στο «Παίδων» - Η απάντηση Παπαευαγγέλου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στην περίπτωση του πεντάχρονου παιδιού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παίδων - Αγλαΐα Κυριακού», με ένα σπάνιο σύνδρομο σχετιζόμενο με τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

«Το παιδάκι αυτό εμφάνισε πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο σχετιζόμενο με τον κορωνοϊό. Έχουμε τέτοια κρούσματα και στην Ελλάδα δεν είναι το πρώτο ανέφερε αρχικά η κυρία Παπαευαγγέλου και προσέθεσε:

«Έρχεται από περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Είναι σε σταθερή κατάσταση. Είναι σπάνιο το σύνδρομο. Περίπου 1 στα 150 παιδιά θα το εμφανίσει σύμφωνα με έρευνα από τις ΗΠΑ. Έχουμε όμως σαφή πρωτόκολλα για τέτοιες περιπτώσεις. Είναι διασωληνωμένο, αλλά είναι βελτιωμένη η κατάστασή του».

Το 5χρονο παιδί είχε νοσηλευτεί και τις προηγούμενες ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όμως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην καρδιά του από αυτό το σπάνιο σύνδρομο, ανάγκασαν τους γιατρούς να αποφασίσουν τη διακομιδή του παιδιού στο «Ωνάσειο».

Ωστόσο, το 5χρονο παιδί την Παρασκευή επέστρεψε εκ νέου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παίδων - Αγλαΐα Κυριακού», όπου παραμένει διασωληνωμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ