ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από το Εθνικό Θέατρο μετά από καταγγελίες

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από το Εθνικό Θέατρο μετά από καταγγελίες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παραίτησή του από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός.

Ο κ. Λιβαθινός παραιτήθηκε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει από σπουδαστές εις βάρος του, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το προηγούμενο διάστημα, στη σκιά των αποκαλύψεων για τον Δημήτρη Λιγνάδη, σπουδαστές του Εθνικού συνέταξαν μια επιστολή στην οποία κατήγγειλαν διάφορες συμπεριφορές. Με αφορμή την επιστολή ξεκίνησε ένας διάλογος των σπουδαστών με την διευθύντρια, που κατέληξε σε μία κοινή ανακοίνωση.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, οι σπουδαστές έκαναν λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές και ομοφοβικά σχόλια, που τραυμάτιζαν την προσωπικότητά τους και δημιουργούσαν κλίμα φόβου.

Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση, κάποιες από τις καταγγελίες αφορούσαν τον κ. Λιβαθινό, ο οποίος διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, πριν από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί παραίτησής του, ο κ. Λιβαθινός δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή ότι δεν νιώθει καμία πικρία. «Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα αποχαιρετήσω τα παιδιά», δήλωσε ο κ. Λιβαθινός, αλλά όπως επισημαίνει «δεν θα μπω σε διάλογο μαζί τους», αναφερόμενος στις αιτιάσεις που οδήγησαν στην αποχώρησή του. Παράλληλα αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες των σπουδαστών της δραματικής σχολής.

Σήμερα αναμένεται επίσης και μία ανακοίνωση από το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου και τη δραματική σχολή, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβεβαιώνει την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών και θα ευχαριστεί τον κ. Λιβαθινό για το έργο του, που συνδέθηκε με τις εκπαιδευτικές δομές του θεάτρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ