ΕΛΛΑΔΑ

Στάθης Λιβαθινός: «Ζητώ συγγνώμη αν σας πλήγωσα» - Τι γράφει στην επιστολή παραίτησής του

Στάθης Λιβαθινός: «Ζητώ συγγνώμη αν σας πλήγωσα» - Τι γράφει στην επιστολή παραίτησής του
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγγνώμη από τους μαθητές του που τυχόν πλήγωσε ζητά με επιστολή του ο Στάθης Λιβαθινός ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει από σπουδαστές εις βάρος του.

«Η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία», υποστηρίζει ο κ. Λιβαθινός.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,


Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας - η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.

Καλή συνέχεια.

Στάθης Λιβαθινός».

Το προηγούμενο διάστημα, στη σκιά των αποκαλύψεων για τον Δημήτρη Λιγνάδη, σπουδαστές του Εθνικού συνέταξαν μια επιστολή στην οποία κατήγγειλαν διάφορες συμπεριφορές.

Με αφορμή την επιστολή ξεκίνησε ένας διάλογος των σπουδαστών με την διευθύντρια, που κατέληξε σε μία κοινή ανακοίνωση.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, οι σπουδαστές έκαναν λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές και ομοφοβικά σχόλια, που τραυμάτιζαν την προσωπικότητά τους και δημιουργούσαν κλίμα φόβου.

Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση, κάποιες από τις καταγγελίες αφορούσαν τον κ. Λιβαθινό, ο οποίος διετέλεσε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, πριν από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί παραίτησής του, ο κ. Λιβαθινός δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή ότι δεν νιώθει καμία πικρία. «Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα αποχαιρετήσω τα παιδιά», δήλωσε ο κ. Λιβαθινός, αλλά όπως επισημαίνει «δεν θα μπω σε διάλογο μαζί τους», αναφερόμενος στις αιτιάσεις που οδήγησαν στην αποχώρησή του. Παράλληλα αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες των σπουδαστών της δραματικής σχολής.

Σήμερα αναμένεται επίσης και μία ανακοίνωση από το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου και τη δραματική σχολή, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβεβαιώνει την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών και θα ευχαριστεί τον κ. Λιβαθινό για το έργο του, που συνδέθηκε με τις εκπαιδευτικές δομές του θεάτρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ