ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό #MeToo: Καταγγελίες κατά τεσσάρων γνωστών προσώπων στον δεύτερο «καυτό» φάκελο

Ελληνικό #MeToo: Καταγγελίες κατά τεσσάρων γνωστών προσώπων στον δεύτερο «καυτό» φάκελο
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Δεκαοκτώ φακέλους με νέες καταγγελίες σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης περιήλθαν στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών, μετά την υποβολή τους από τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους 18 φακέλους περιλαμβάνονται και υποθέσεις με πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα με κάποιες από αυτές μάλιστα να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσαρούχας στην πρώτη κατάθεσή του προσκόμισε ενώπιον του εισαγγελέα στοιχεία για τον ήδη προφυλακισμένο Δημήτρη Λιγνάδη και για δύο ακόμη ηθοποιούς.

Σήμερα ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου του ΣΕΗ προσκόμισε στοιχεία για συνολικά τέσσερα πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου, εκ των οποίων οι δύο έχουν καταγγελθεί δημόσια, ενώ οι άλλοι δύο δεν είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα. Πρόκειται για έναν καταξιωμένο ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα και έναν επίσης γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη.

Κατόπιν αυτών ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες με «ζωντανό» ποινικό ενδιαφέρον, λαμβάνοντας καταθέσεις γύρω από τα περιστατικά που περιγράφουν στις αναφορές τους στο ΣΕΗ.

Τέλος, άμεσα αναμένονται και εξελίξεις για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος γνωστού απο τηλεοπτικά σίριαλ ηθοποιού, η οποία είχε διαβιβαστεί στην Αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός εντός της εβδομάδας -και υπό την πίεση της παραγραφής που συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο- θα αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού, ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, μετά την καταγγελία ότι βίασε πρώην συμφοιτητή του.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η πράξη έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ