Στον υπουργό Δικαιοσύνης προσέφυγε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα
Ανανεώθηκε:
Στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, προσέφυγε η συνήγορος του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να μεταχθεί από τις φυλακές Δομοκού όπου βρίσκεται, στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του Σωφρονιστικού Κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το «προνόμιο» αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης χάθηκε με τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Έτσι, αρμόδιος για το ζήτημα αυτό είναι πλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ευλογιά και αφθώδης πυρετός «καίνε» την αγορά - Στα ύψη οι τιμές του αρνιού
05:00
Πασχαλινό τραπέζι και ακρίβεια: Πόσο στοιχίζουν φέτος τα παραδοσιακά έθιμα (vid)
04:00
«Ανακαινίζω» - «Νταντάδες»: Τα ποσά και οι δικαιούχοι - Τι πρέπει να γνωρίζετε
03:00
«Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Στα 66 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός – Έως 30/9 οι αιτήσεις
02:00