ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας: Το ΕΣΥ του 21ου αιώνα δεν περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπουργείο Υγείας: Το ΕΣΥ του 21ου αιώνα δεν περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ
Το ΕΣΥ του 21ου αιώνα δεν περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ

«Όσα κατέθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας, είναι όσα δεν έκανε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας «απαντώντας» στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ».

«Το ΕΣΥ του 21ου αιώνα δεν περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ. Χτίζεται ήδη, συστηματικά, οργανωμένα και ρεαλιστικά, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «πρόκειται για μία μικρή επανάσταση», η οποία θα περιλαμβάνει αύξηση των δαπανών ώστε να φθάσει σε βάθος τετραετίας στον ευρωπαικό μέσο όρο -που είναι 7% του ΑΕΠ- και θα ξεκινήσει με μία ένεση από τον πρώτο χρόνο, ύψους 3 δισ. ευρώ, με ταυτόχρονη ανακατανομή των δαπανών στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου αξιοποίησης των πόρων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια Υγεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επιρρίποντας ευθύνες σητν κυβέρνηση.

«Ένα χρόνο μετά είμαστε για μια ακόμη φορά στο σημείο μηδέν. Σήμερα που μιλάμε, τα νοσοκομεία της Αττικής, παρά τα μεγάλα λόγια περί ενίσχυσής τους, για 3η φορά το τελευταίο χρόνο, είναι στο κόκκινο. Και ας μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο πέμπτο συνεχόμενο μήνα lockdown και παρόλα αυτά η Αττική κινδυνεύει να ζήσει ό,τι η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη. Οι ευθύνες τις κυβέρνησης είναι προφανείς» ανέφερε, μεταξύ άλλων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ