ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Καμία κενή κλίνη στον Ευαγγελισμό - Ασφυκτική η κατάσταση

Κορωνοϊός: Καμία κενή κλίνη στον Ευαγγελισμό - Ασφυκτική η κατάσταση
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χωρίς καμία κενή κλίνη έχει μείνει το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το οποίο, όπως περιέγραψε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του,  Γ. Μπουλμπασάκος, βρίσκεται σε «κατάσταση πληρότητας και πίεσης».

Όπως είπε ο κ. Μπουλμπασάκος μιλώντας στον ANT1, στον Ευαγγελισμό δεν υπάρχει καμία κενή κλίνη, ενώ γίνεται προσπάθεια να «απορροφηθούν ακόμα δύο διασωληνώσεις».

«Γίνεται προσπάθεια να έχουμε επιπλέον κλίνες την Πέμπτη», είπε και σημείωσε πως «στην τελευταία εφημερία είχαμε 70 περιστατικά».

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως, «δεν έχουμε έρθει στο επίπεδο να κάνουμε επιλογές και πραγματικά δε θέλω να φτάσουμε εκεί».

Ως λύση στο πρόβλημα πίεσης του ΕΣΥ, η λύση που ο Γ.Μπουλμπασάκος «βλέπει» είναι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Καταλήγοντας καθησύχασε τον κόσμο ότι, «θα τα καταφέρουμε, να μην ανησυχεί ο κόσμος».

Η πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στην Αττική

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε χθες, Τρίτη η ΠΟΕΔΗΝ. Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ-COVID στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε μόλις 19.

Την Κυριακή άνοιξαν 9 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» μετατρέποντας ήδη υπάρχουσες γενικές κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες γέμισαν. Στον «Ερυθρό» από τις 14 κλίνες ΜΕΘ-COVID -επίσης με μετατροπή γενικών ΜΕΘ- γέμισαν οι 12.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ, οι ΜΕΘ-COVID αυξήθηκαν σε 28 και σε δυο ημέρες νοσηλεύονται 26 ασθενείς. Στον «Ευαγγελισμό» η πληρότητα είναι στο 100% παρά την προσθήκη 2 κλίνών στη ΜΑΦ.

«Στο "Σωτηρία" έχουν αυτή τη στιγμή 3 κλίνες κενές που σε λίγο θα γεμίσουν», εκτιμά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο «Αττικόν» δώσανε σήμερα 10 νέες κλίνες ΜΕΘ με μετατροπή της γενικής και ήδη γέμισαν οι 3 κλίνες. Η εκτίμηση είναι ότι έως αύριο δεν θα υπάρχει καμία.

Το «Αττικόν» έμεινε με 5 κλίνες γενικής ΜΕΘ.

Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ακόμα και οι απλές κένες κλίνες είναι ελάχιστες. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ξεκινάει η εφημερία των νοσοκομείων χωρίς κενές κλίνες. «Η διαχείριση έτσι των περιστατικών ενέχει τεράστιους κινδύνους διασποράς», υπογραμμίζει.

  • ΚΑΤ: 26 ασθενείς στις 28 κλίνες.
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 Κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 15 ασθενείς στις 16 κλίνες.
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 ασθενείς στις 84 κλίνες.
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ; 46 ασθενείς στις 46 κλίνες (δύο πρόσθετες). ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΝΙΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. Πήραν έναν ασθενή 42 χρονών διασωληνωμένο από το Θριάσιο χωρίς κανένα υποκείμενο νοσήματα. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΕΛΠΙΣ; 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: από απόγευμα 4 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες.
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. Πέθανε διασωληνωμένος εκτός αλλά ήταν αδύνατη η διακομιδή του λόγω της βαρύτητας της κατάστασης και η ΜΕΘ του Ασκληπιείου γεμάτη.
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. ΓΕΜΑΤΗ.
  • ΑΤΤΙΚΟ: 36 ασθενείς στις 43 κλίνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ