ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνου

Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια Ρεθύμνου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από αύριο, Σάββατο 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας και ο δήμος Ανωγείων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ιικό φορτίο, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (ιδιαίτερα στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης), στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (και ιδιαίτερα στο δήμο Αλεξάνδρειας), καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή των κατοίκων στις περιοχές αυτές, καθώς όπως είπε οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους καθώς και των 7 ημερών, σιγά-σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το επίπεδο του συναγερμού. Στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.

Παράλληλα, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή από αύριο στις 6 το πρωί βγαίνει από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» η περιφερειακή ενότητα Λάρισας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, είπε ότι μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πρέπει να δείξουμε όλοι προσοχή.

«Όμως ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό», συνέχισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στις μετακινήσεις μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ