ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η ένταξη της Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο» λόγω σεισμών

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η ένταξη της Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο» λόγω σεισμών
INTIME NEWS/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την απόφαση να μην ενταχθεί η Λάρισα στην κατηγορία πολύ αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. 

Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, και με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το δεύτερο ισχυρό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, αναστέλλεται η αναβάθμιση της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην περιοχή και είμαστε σε διαδικασία μελέτης ειδικού πλαισίου με έμφαση στα ζητήματα δημόσιας υγείας αντιλαμβανόμενοι όμως τις ιδιαίτερες περιστάσεις και ανάγκες που θα ανακοινώσουμε από Δευτέρα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Εκατοντάδες οικογένειες διανυκτέρευσαν χθες, Πέμπτη, σε σκηνές και ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας -για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα- καθώς τα σπίτια τους είτε κατέρρευσαν είτε κρίθηκαν ακατάλληλα.

Εκτός από το θέμα της στέγασης, οι κάτοικοι κυρίως στα χωριά Μεσοχώρι, Δαμάσι, Αμούρι και Μαγούλα έχουν να αντιπαλέψουν εκτός από το νυχτερινό ψύχος, την διακοπή της ηλεκτροδότησης και την ακαταλληλότητα του νερού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ο δήμος Τυρνάβου και η δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 3 Μαρτίου στις παραπάνω περιοχές.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης που έγινε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες δηλαδή έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ