ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece - Κως: Νέο περιστατικό με φιαλίδιο εμβολίου που χάνεται μυστηριωδώς

Αποκλειστικό CNN Greece - Κως: Νέο περιστατικό με φιαλίδιο εμβολίου που χάνεται μυστηριωδώς
AP Photo / François Mori

Κύκλο ερευνών έχει αρχίσει η Αστυνομία μετά την καταγγελία από το εμβολιαστικό κέντρο της Κω ότι χάθηκε ένα φιαλίδιο από το εμβόλιο κατά του κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα της εταιρείας Pfizer.

Συγκεκριμένα η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου στο νησί μαζί με την γιατρό του νοσοκομείου ειδοποίησαν τις Αρχές ότι κάποιος αφαίρεσε το φιαλίδιο που αντιστοιχεί σε έξι δόσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στο τέλος της βάρδιας και ενώ είχε ολοκληρωθεί η εμβολιαστική διαδικασία της ημέρας, κατά την καταμέτρηση των φιαλιδίων διαπίστωσαν οι υπεύθυνοι ότι έλειπε ένα μπουκαλάκι.

Στον έλεγχο που ακολούθησε διασταυρώνοντας τις ενέργειες που έγιναν σε εμβολιασμένους και την αντιστοιχία τους σε φιαλίδια διαπίστωσαν ότι υπάρχει έλλειμμα και ειδοποίησαν την τοπική Αστυνομία.

Οι αστυνομικές αρχές του νησιού πήραν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και θα συνεχίσουν την έρευνα, ενώ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και το λάθος στην καταμέτρηση που έγινε.

Είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζεται περιστατικό με φιαλίδιο εμβολίου που χάθηκε. Η πρώτη φορά ήταν πριν από περίπου ένα μήνα σε εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι. Στη περίπτωση εκείνη η νοσηλεύτρια μόλις που είχε βγάλει από το ψυγείο το φιαλίδιο και αφού το άφησε πάνω σε ένα τραπέζι, έκανε ένα μικρό διάλειμμα και όταν επέστρεψε να εμβολιάσει έναν ηλικιωμένο, το μπουκαλάκι είχε κάνει « φτερά».

Περιστέρι: Μυστήριο με χαμένο φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer

Πάντως και στην περίπτωση της Κω, αν δεν πρόκειται για λάθος στην καταγραφή τότε θα πρέπει για ακόμη μία φορά να ξεκαθαριστεί ότι τα εμβόλια χρειάζονται γνώση από γιατρό, για να εμβολιαστεί κάποιος, ενώ το φιαλίδιο έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις συντήρησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ