ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα drive through rapid test στην Αττική

Κορωνοϊός: Τι έδειξαν τα drive through rapid test στην Αττική
INTIME

Εβδομήντα ένα (71) κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα σε 2.281 δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος και στον σταθμό Μετρό «Σύνταγμα» πραγματοποιήθηκαν 1.731 rapid test και προέκυψαν 63 θετικά (3,64%). Αφορούν σε 39 άνδρες και 24 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη.

Επίσης στο Δήμο Βούλας πραγματοποιήθηκαν 550 rapid test και προέκυψαν 8 θετικά (1,45%). Αφορούν σε 5 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.

Στο Πεδίον του Άρεως παρουσία και του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διενεργήθηκαν επίσης σήμερα δειγματοληπτικά Rapid Test από τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεων Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

«Συνεχίζουμε τα δειγματοληπτικά τεστ σε όλη την Αττική. Στόχος μας να ανακόψουμε την αλυσίδα μεταδοτικότητας του ιού και να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση των ιχνηλατήσεων», δήλωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Αύριο οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικά τεστ στο Δυτικό Τομέα Αττικής, στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι και στο Ίλιον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ