ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Κουφοντίνας: «Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα για «πάγωμα» της μεταγωγής του στο Δομοκό

Δ. Κουφοντίνας: «Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημα για «πάγωμα» της μεταγωγής του στο Δομοκό
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Απορρίφθηκε το αίτημα του πολυισοβίτη και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής η οποία να «παγώνει» την απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε σήμερα, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας, το εν λόγω αίτημα.

Παράλληλα η αίτηση ακύρωσης της ίδιας απόφασης για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, η αίτηση του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση τόσο της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού όσο και της απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου την οποία θεωρεί παράνομη.

Την απόρριψη της αίτησης είχε προτείνει και η εισαγγελέας Λαμίας.

Συγκεκριμένα πρότεινε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής» δήλωσε χθες η συνήγορος του πολυισοβήτη, Γιάννα Κούρτοβικ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ