ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Δέκα οι τραυματίες αστυνομικοί από τα επεισόδια

Νέα Σμύρνη: Δέκα οι τραυματίες αστυνομικοί από τα επεισόδια
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες αστυνομικοί από τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία.

Όλοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν οι επτά, ενώ παρέμειναν για νοσηλεία τρεις.

Για νοσηλεία παραμένει ο 29χρονος αστυνομικός που δέχθηκε την άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους στη συμβολή των οδών Αγ. Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα και ακόμη δύο που θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση λόγω καταγμάτων στα δάχτυλα και νοσηλεύονται στην ορθοπεδική κλινική.

«...Ανεβοκατέβαζαν ξύλα και σιδερόβεργες στο κεφάλι μου. Με κλωτσούσαν και έβριζαν. Φορούσα το κράνος και ευτυχώς το είχα ασφαλίσει. Ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Και όταν τα κατάφεραν χτυπούσαν στο κεφάλι μου...»: σοκ προκαλεί η περιγραφή του πιο βαριά τραυματία αστυνομικού για τα όσα έζησε χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, όταν τουλάχιστον 50 άτομα του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με σκοπό –όπως φάνηκε και από τη βιαιότητα των χτυπημάτων- να τον σκοτώσουν.

«Χτυπούσαν με δύναμη πάνω στο κράνος και όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να το βγάλουν προσπαθούσαν να βρουν την ασφάλειά του για να το πάρουν και να συνεχίσουν τα χτυπήματα τους στο κεφάλι μου» είπε ο ίδιος.

Ο αστυνομικός έχει πολλές κακώσεις στο κεφάλι και στα πόδια, ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το πρωί της Τετάρτης έδειξαν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ