ΕΛΛΑΔΑ

Συμπλοκές στη Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη το άτομο που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό

Συμπλοκές στη Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη το άτομο που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό
CNN Greece

Συνελήφθη το άτομο που έριξε από την μοτοσικλέτα τον αστυνομικό της Ομάδας Δράση, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε άγρια επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά, κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη.

Ο συλληφθείς είναι ένας 30χρονος, αποθηκάριος στο επάγγελμα, ο οποίος εντοπίστηκε στη Μαγούλα.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν σε αποθήκη όπου κρυβόταν και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει σοβαρή μαρτυρία η οποία αναφέρεται στο συγκεκριμένο πρόσωπο και που τον «δένει» με την σκηνή του άγριου ξυλοδαρμού του 29χρονου αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας βρίσκεται ένας εκ των νεαρών που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Πρόκειται για έναν 22χρονο οπαδό ομάδας των νοτίων προαστίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του συναδέλφου τους εντόπισαν ένα πορτοφόλι, το οποίο έπεσε από τον 22χρονο.

Μετέφεραν στο Τμήμα και ενημέρωσαν τους προϊσταμένους τους και ο 22χρονος εμφανίστηκε λίγη ώρα μετά το επεισόδιο σε Τμήμα της Αττικής, για να δηλώσει δήθεν την κλοπή του πορτοφολιού του, καθώς όπως λένε οι Αρχές υποψιάστηκε ότι θα το έβρισκαν οι αστυνομικοί και θα προχωρούσαν στη σύλληψή του.

Όμως τελικά, δεν κατάφερει να «θολώσει τα νερά» και οι αστυνομικοί άρχισαν αμέσως την ανάκριση και λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσαν ότι το πορτοφόλι πράγματι του έπεσε τη στιγμή του ξυλοδαρμού του συναδέλφου τους.

Σχημάτισαν δε δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Την ίδια ώρα, για βαρύτατα αδικήματα κατηγορούνται και οι 16 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χτεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ποινική δίωξη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 22χρονου που συνελήφθη χθες στη Νέα Σμύρνη και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στρέφεται επίσης και κατά αγνώστων δραστών.

Ο κατηγορούμενος και ακόμη 15 συλληφθέντες από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία.

Στους 15 συλληφθέντες, ασκήθηκε ποινική δίωξη -κατά περίπτωση- για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Οι 7 από τους 15 είναι κάτω των 18 ετών και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ