ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: Στην κορυφή της ζήτησης τα ελληνικά νησιά

Γερμανία: Στην κορυφή της ζήτησης τα ελληνικά νησιά
Pixabay

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης για διακοπές από τους Γερμανούς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV) της Γερμανίας, Νόρμπερτ Φίμπιγκ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι φέτος θα είναι εφικτό οι τουρίστες να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία.

Ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ δήλωσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου -η οποία πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά- οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές σιγά-σιγά αυξάνονται και αυτή τη στιγμή φθάνουν στο 26% των κρατήσεων του 2020.

Ιδιαίτερη ζήτηση διαπιστώνεται για την Ελλάδα και την Τουρκία, πρόσθεσε.

Ο ίδιος επισήμανε, πάντως, ότι θα πρόκειται για επιτυχία αν το φετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση των Γερμανών επιστρέψει στο 50% της προ πανδημίας εποχής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο οργανωμένος τουρισμός κατέγραψε την προηγούμενη χρονιά κάμψη της τάξης του 65%, «γυρίζοντας την αγορά 30 χρόνια πίσω».

Με τα εμβόλια και τις περισσότερες δυνατότητες για τεστ όμως αυξάνεται και η πεποίθηση ότι σύντομα θα μπορούμε και πάλι να ταξιδεύουμε, δήλωσε ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ και προέβλεψε ότι φέτος θα υπάρξει η διάθεση να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, καθώς πέρυσι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων που δεν έκαναν καθόλου διακοπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ