ΕΛΛΑΔΑ

Μηνυτήρια αναφορά από την οικογένεια του βρέφους που κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού

Μηνυτήρια αναφορά από την οικογένεια του βρέφους που κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μηνυτήρια αναφορά για τον εντοπισμό και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων που είχαν υπό την παρακολούθησή τους το βρέφος το οποίο πέθανε από κορωνοϊό κατέθεσαν σήμερα στην Εισαγγελία οι οικείοι του δια του δικηγόρου τους Αντώνη Σακαρούδη.

Η οικογένεια ζητά να διερευνηθεί εάν υπήρξε ιατρική αμέλεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Η οικογένεια θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μάθει τις αιτίες του θανάτου.

Θέλουμε να μάθουμε αν υπήρξε ιατρική αμέλεια» δήλωσε εξερχόμενος της Εισαγγελίας Αθηνών ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το μωράκι είναι το νεότερο σε ηλικία θύμα του κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατό του

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCRCOVID-19 (+).
Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

»Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021. Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.

»Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.
Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ