ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για το ΑΠΘ - Χημικά και μολότοφ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία για το ΑΠΘ - Χημικά και μολότοφ
ΙΝΤΙΜΕ / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Εγνατία, ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία κατά της επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης του ΑΠΘ.

Η ένταση ξέσπασε όταν με την ολοκλήρωση της πορείας ομάδα ατόμων αποκόπηκε από το κύριο σώμα των διαδηλωτών και κινήθηκε προς τον αστυνομικό φραγμό που βρισκόταν απέναντι από την Καμάρα με κλούβες και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν κάνοντας χρήση κρότου- λάμψης και δακρυγόνων.

Ένα άτομο, το οποίο είχε προσαχθεί κατά τα επεισόδια, συνελήφθη και κρατείται.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται 30χρονο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, παράβαση του νόμου περί όπλων κ.ά.

Το πρωί της Πέμπτης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες εξελίχθηκε ομαλά, ενώ οι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ για την εκκένωση της πρυτανείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ