ΕΛΛΑΔΑ

Συνεπιμέλεια: Ενημέρωση στελεχών της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου

Συνεπιμέλεια: Ενημέρωση στελεχών της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου

Η μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου αποτέλεσε το αντικείμενο ψηφιακής συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Δημοκρατία με τη συμμετοχή υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, και του υφυπουργού, Γιώργου Κώτσηρα.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραμματέα του κόμματος Γιώργου Στεργίου, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που εκσυγχρονίζει το Οικογενειακό Δίκαιο, πρώτη φορά από το 1983. Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, παρουσίασε αναλυτικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τις σχέσεις γονέων - τέκνων μετά τη διακοπή της συμβίωσης των συζύγων, το οποίο έρχεται να εκσυγχρονίσει μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια το οικογενειακό δίκαιο της χώρας μας ώστε να ευθυγραμμιστεί με τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής αλλά και με όσα ισχύουν στο Δίκαιο όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Σημείωσε ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει σειρά καινοτομιών, όπως:

  • η από κοινού γονική μέριμνα ακόμα και για τα παιδιά εκτός γάμου,
  • η ενίσχυση της διαδικασίας της διαμεσολάβησης για τυχόν διαφορές των γονέων,
  • η εξασφάλιση του τεκμηρίου επικοινωνίας του τέκνου με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει,
  • η καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων κακής άσκησης της γονικής μέριμνας και
  • η θέσπιση ειδικών προγραμμάτων επιμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών που αναλαμβάνουν την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων.

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας αναφέρθηκε στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στη χώρα μας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Στεργίου υπογράμμισε ότι όλο και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία και αναμένουν μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή που αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Μεταρρυθμίσεις που δεν αξιολογούνται με τα κλασικά πολιτικά κριτήρια, αλλά με βάση τα προσωπικά βιώματα του καθενός» ανέφερε.

Τόνισε, επίσης, ότι «Ο κομματικός οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο για να προβάλλει το σημαντικό κυβερνητικό έργο αλλά και για να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με προτάσεις και επισημάνσεις».

Εκτός από βουλευτές, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Στέλιος Κονταδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου, Τάσος Γαϊτάνης, καθώς και οι επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, Έλενα Σώκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ