ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός αστυνομικού: Ποιος είναι ο χούλιγκαν με τον κωδικό «Πόντιος» που αναζητούν οι αρχές

Ξυλοδαρμός αστυνομικού: Ποιος είναι ο χούλιγκαν με τον κωδικό «Πόντιος» που αναζητούν οι αρχές
CNN Greece

Στην αναζήτηση ενός ατόμου που είναι γνωστό στον κόσμο τον χούλιγκαν ως «Πόντιος» έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, που έχει ανοίξει ευρύ κύκλο υπόπτων στην προσπάθεια να βρεθούν όσοι περισσότεροι δράστες είναι δυνατόν από την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας «Δράση».

Το CNN Greece αποκαλύπτει μέρος της κατάθεσης που «έκαψε» τον 30χρονο χούλιγκαν, αποθηκάριο ελληνοϊρακινής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη στα Μέγαρα ως ο άνθρωπος που απεικονίζεται στα βίντεο – ντοκουμέντο να αρπάζει από την μοτοσικλέτα και να ρίχνει τον αστυνομικό στο έδαφος ως βορά στον εξαγριωμένο όχλο.

«Εργάζομαι ως ελαιοχρωματιστής τα τελευταία χρόνια και ξεκίνησα από τις σπίτι μου στις 15:30 για να πάω στη Νέα Σμύρνη, προκειμένου να συναντήσω έναν άνδρα, για να μιλήσουμε για δουλειά. Είχαμε κανονίσει να βρεθούμε στις 18:00 έξω από ένα ψητοπωλείο που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη. Καθώς προχωρούσα προς τη λεωφόρο Συγγρού είδα τον αδελφό της εν διαστάσει γυναίκας μου, ο οποίος λέγεται Μ.Α. και τον ρώτησα: "Τι κάνεις εδώ, ρε; Θα κάνετε επεισόδια;". Εκείνος μου απάντησε: «Γιατί; Θα με δώσεις;».

Και εγώ του απάντησα: "Ναι, στεγνά. Αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς". Αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος: "Έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια". Και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα, μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια, φτάνοντας από τους πρώτους, και άρχισε να χτυπάει με κλοτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό», υπογραμμίζει στην κατάθεσή του.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, μάλιστα, αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το άτομο με τον κωδικό «Πόντιος», ο οποίος - σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο μάρτυρας-κλειδί – ήταν μαζί με τον 30χρονο, όταν έγιναν τα επεισόδια και ο άγριος ξυλοδαρμός του αστυνομικού.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι είδα και ένα δεύτερο άτομο που σας λέω ότι είναι φίλος του και τον έχω δει αρκετές φορές στο σπίτι του 30χρονου, αλλά δεν γνωρίζω τα στοιχεία του, παρά μόνο ότι ο 30χρονος τον αποκαλεί «Πόντιο». Το εν λόγω άτομο βρισκόταν δίπλα στον 30χρονο όταν είχαμε τη στιχομυθία που περιέγραψα παραπάνω», λέει χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο 30χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού, αλλά και ότι εκείνη την ημέρα δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη. Επίσης, ισχυρίζεται ότι η κατάθεση του μάρτυρα έχει αυτή την ουσία, λόγω οικογενειακών διαφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ