ΕΛΛΑΔΑ

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε πολυεθνική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε πολυεθνική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «Noble Dina 2021» στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 10 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, πέραν της Ελλάδας, στην άσκηση συμμετείχαν ναυτικές μονάδες από τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην άσκηση με τη φρεγάτα «Αδριάς», το ταχύ περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων «Γρηγορόπουλος», το υποβρύχιο «Πιπίνος», ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, στη σύνθεση κοινής επιχειρησιακής εικόνας, τον πόλεμο επιφανείας, την έρευνα και διάσωση, καθώς και την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων, όπως αναφέρει το Πολεμικό Ναυτικό.

Τόσο κατά τη σχεδίαση, όσο και κατά την υλοποίηση των εκπαιδευτικών αντικειμένων, ελήφθη ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία από την πανδημία Covid-19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ