Σεισμός Ελασσόνα - Παπαδόπουλος στο CNN Greece: Μετασεισμός από το διεγερμένο ρήγμα της Θεσσαλίας
Ανανεώθηκε:
Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο CNN Greece και χαρακτήρισε απολύτως φυσιολογική εξέλιξη τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις 14:57 σε χερσαία περιοχή, 16 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.
Όπως εξήγησε, ο σεισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της ομαλής μετασεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην περιοχή, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι οι επιστήμονες μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.
«Μιλάμε για ένα νέο ισχυρό μετασεισμό, ο οποίος εκδηλώνεται στο ήδη διεγερμένο ρήγμα της Θεσσαλίας», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στο CNN Greece.
SPONSORED
Ζωολογικός κήπος της Ταϊπέι καλωσόρισε ένα ζευγάρι κόκκινα πάντα από την Κίνα
23:44
Η Lego λανσάρει τη Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια - Το μεγαλύτερο σετ που έχει δημιουργήσει
23:34
«Πλήξαμε περίπου 150 θέσεις της Χεζμπολάχ μέσα σε 48 ώρες», λέει το Ισραήλ
23:21
Ανησυχία στο Πεντάγωνο για παρακολουθήσεις Αμερικανών αξιωματούχων από το Ισραήλ
23:10