ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ - Αντιμέτωποι με απόλυση τρεις αστυνομικοί

Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ - Αντιμέτωποι με απόλυση τρεις αστυνομικοί
INTIME

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για το περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος του 26χρονου φοιτητή Βασίλη Μάγγου στον Βόλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της απόλυσης.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων.»

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από οξύ πνευμονικό οίδημα τον Ιούλιο του 2020.

Νωρίτερα, αναφορά στην υπόθεση έγινε στη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέγνωσε επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου, στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια δεν είχε καμία πληροφόρηση για το πόρισμα της ΕΔΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ