ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με λεία μαμούθ: Έκαναν «φτερά» πολύτιμοι λίθοι και κοσμήματα αξίας ενός εκατ. ευρώ

Απάτη με λεία μαμούθ: Έκαναν «φτερά» πολύτιμοι λίθοι και κοσμήματα αξίας ενός εκατ. ευρώ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Πολύτιμους λίθους, πανάκριβα κοσμήματα και μετρητά, η αξία των οποίων σύμφωνα με την παθούσα φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ, ήταν η λεία διαρρηκτών, που κατάφεραν να τα αρπάξουν μέσα από το σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας στην Αγία Παρασκευή.

Η 87χρονη γυναίκα, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, έπεσε θύμα των γνωστών απατεώνων που την έπεισαν ότι γνωρίζουν το γιο της και κατάφεραν να μπουν στο διαμέρισμά της, όπου γνώριζαν όμως, ότι λόγω της καταγωγής της διέθετε πανάκριβα κοσμήματα, τα οποία είχαν φτάσει στα χέρια της από τους προγόνους της και πολλά από αυτά αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια.

Οι δράστες την περίμεναν στην είσοδο της πολυκατοικίας και με άνεση – σαν να μη συμβαίνει τίποτα- της συστήθηκαν ως συνεργάτες του γιου της και της ζήτησαν να ανέβουν στο σπίτι για να τακτοποιήσουν κάποιες εκκρεμότητες που είχαν μαζί του.

Η γυναίκα με ευγένεια και χωρίς να φανταστεί ότι είχε να κάνει με απατεώνες έκανε το λάθος να επιτρέψει στους αγνώστους να ανέβουν στο σπίτι της.

Οι δράστες φορούσαν πάντα μάσκα λόγω κορωνοϊού και φυσικά έκρυβαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι, ο ένας από τους δράστες της έπιασε την κουβέντα ενώ ο δεύτερος προφασίστηκε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα ο ένας να την απασχολεί και ο δεύτερος να ψάχνει ανενόχλητος το σπίτι.

Τελικά, οι αερονύχηδες άρπαξαν πολύτιμους λίθους και κοσμήματα μεγάλης αξίας, που ήταν στα χέρια της Κωνσταντινουπολίτισσας από γενιά σε γενιά και όπως η ίδια ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, η αξία τους έφτανε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν έχουν να κάνουν με τη γνωστή σπείρα κακοποιών, που με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία αδειάζει σπίτια ηλικιωμένων ή εάν έχει να κάνει με κάποιο από τα πρόσωπα που μπορεί να βρίσκονται στο περιβάλλον της γυναίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ