ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η Γαλλίδα φοιτήτρια

Κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η Γαλλίδα φοιτήτρια
ΙΝΤΙΜΕ

Ελεύθερη αφέθηκε η νεαρή Γαλλίδα φοιτήτρια, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ως ένοικος διαμερίσματος όπου κατόπιν αστυνομικής εφόδου εντοπίστηκαν άλλοι 12 συμπατριώτες της, όλοι φοιτητές του προγράμματος Erasmus, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της υγειονομικής κρίσης. 

Η εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος της κατηγορία για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που ισχύουν στα δικαστήρια ορίστηκε δικάσιμος για τον προσεχή Σεπτέμβριο και κατόπιν αυτού η 21 ετών φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη.

Επιπλέον, από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκε εναντίον της χρηματικό πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ, ενώ στους καλεσμένους της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, στον καθένα.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα να κάνει έλεγχο στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αισχύλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία που δέχθηκε η Άμεση Δράση.

Στο σημείο κλήθηκε και πταισματοδίκης, ενώ, όπως έγινε γνωστό, αρχικά η ένοικος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συνάθροιση είχαν κρυφτεί σε ντουλάπες και στο μπαλκόνι, αλλά έγιναν αντιληπτοί.

Στην νεαρή ένοικο τους διαμερίσματος επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στους 12 καλεσμένους της βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, στον καθένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ