ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κρατήθηκε στη ζωή τελικά το παιδάκι - Μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη: Κρατήθηκε στη ζωή τελικά το παιδάκι - Μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ
(φωτ. αρχείου) INTIME

Μια απίστευτη εξέλιξη είχε το περιστατικό με το 2χρονο παιδάκι που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε βαρέλι με νερό το απόγευμα στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στην Κρήτη. Αν και αρχικά είχε θεωρηθεί νεκρό, τελικά το παιδί κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί ώρα να επαναφέρει το μικρό. Αρχικά φάνηκε ότι δεν υπήρχε ελπίδα και δηλώθηκε ότι έχασε τη μάχη. Ωστόσο, τελικά το παιδάκι παρουσίασε σφυγμό και αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ.

Γιατρός και διασώστης προχώρησαν στη διασωλήνωση του παιδιού, που είχε αδύναμο σφυγμό, και το συνόδευσαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Το 2χρονο παιδί έφτασε στο νοσοκομείο διασωληνωμένο έχοντας σφυγμό. Ακόμα δεν έχουμε κάποια άλλη πληροφορία. Εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων και υποβάλλεται σε εξετάσεις», επισήμανε στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γ. Χαλκιαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το παιδάκι διέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους.

Μόλις οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του το αναζήτησαν μαζί με άλλους συγγενείς, για να το εντοπίσουν τελικά μέσα σε βαρέλι με νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι ίδιοι οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως το παιδί πνίγηκε και για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε αυτοψία στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρό το παιδί. Ωστόσο, τελικά φαίνεται ότι το παιδάκι συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τη ζωή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ