ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση πέντε ετών σε 46χρονο για εμπρησμό στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση πέντε ετών σε 46χρονο για εμπρησμό στο ΑΠΘ
ΙΝΤΙΜΕ

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε ένας 46χονος που ομολόγησε εμπρησμό τον Απρίλιο του 2019, στο υπόγειο του κτηρίου της Βιολογικής Σχολής του ΑΠΘ. 

Από την φωτιά, που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω του εύφλεκτου υγρού που έκαιγε καταστράφηκαν ολοσχερώς τρεις αποθήκες και εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, ενώ μία φοιτήτρια χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από ασανσέρ και μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η επιβληθείσα ποινή, την οποία καλείται να εκτίσει, είναι αποτέλεσμα ποινικής διαπραγμάτευσης που αιτήθηκε ο ίδιος, με βάση όσα προβλέπει ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Προηγουμένως ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του και συμφώνησε με την εισαγγελέα να του επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή, που επικυρώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου είχε παραπεμφθεί να δικαστεί. Η πράξη για την οποία κατηγορείτο ήταν αυτή του εμπρησμού με κίνδυνο για ανθρώπους και πράγματα, που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει τα 10 έτη.

Όπως περιγράφεται, στο κατηγορητήριο ο 46χρονος εργαζόταν παλιότερα ως υπάλληλος καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο. Φέρεται δε να προέβη στην πράξη, επειδή λίγους μήνες νωρίτερα είχε μαλώσει με υπάλληλο στη φύλαξη του Τμήματος Βιολογικού, ενώ στο στάδιο της ανάκρισης είχε επικαλεστεί και ψυχολογικά προβλήματα. Για την κατάσβεση της φωτιάς είχαν κινητοποιηθεί τριάντα πυροσβέστες με δέκα υδροφόρα οχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ