ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κουμανταρέα: Ικανοποίηση Κούγια για την απόφαση του Δικαστηρίου

Δολοφονία Κουμανταρέα: Ικανοποίηση Κούγια για την απόφαση του Δικαστηρίου
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του βασικού κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναγνώρισε και στους δυο κατηγορούμενους ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, «σπάζοντας» τα ισόβια.

Κατόπιν αυτού, σε κάθε ένα απο τους δυο κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και φυλάκιση 18 μηνών για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους παρά την αρνητική πρόταση της εισαγγελέως να απορριφθούν τα αιτήματά τους για αναγνώριση -κατά περίπτωση- των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Προ ολίγης ώρας το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, μετά από διαδικασία που διήρκησε από τις 23/09/2020 έως τις 18/3/2021, εξέδωσε την απόφασή του στην υπόθεση με κατηγορίες την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την απόπειρα ληστείας, με θύμα τον αείμνηστο κορυφαίο συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας υπερασπίζετο τον βασικό κατηγορούμενο, ρουμανικής καταγωγής, S.M., ο οποίος, ενώ προανακριτικά είχε ομολογήσει τη διάπραξη και των δύο πράξεων ενώπιον του Ανακριτού, τόσο στο πρώτο Δικαστήριο, όσο και ενώπιον του ΜΟΕ Αθηνών ηρνείτο τη διάπραξη των πράξεων και ισχυρίζετο ότι είναι παντελώς αθώος και ότι ο δράστης των πράξεων είναι άλλο άγνωστο άτομο.

Σήμερα, το Δικαστήριο απέρριψε τον βασικό ισχυρισμό ότι είναι αθώος, αλλά παμψηφεί και παρά την αντίθετη πρόταση της κας Εισαγγελέως της έδρας έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικών περιστάσεων και τελικώς του επέβαλε αντί της ποινής της ισοβίου καθείρξεως, την ποινή της πρόσκαιρης καθείρξεως 15 ετών.

Το δικηγορικό μας γραφείο είναι απόλυτα ικανοποιημένο, διότι το εκδώσαν την απόφαση δικαστήριο σεβάστηκε απολύτως τη νομολογία του Αρείου Πάγου και μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ