ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Κοκκίνησε» ολόκληρη η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη ECDC

Κορωνοϊός: «Κοκκίνησε» ολόκληρη η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη ECDC
ECDC

«Κόκκινη» εμφανίζεται πλέον ολόκληρη η Ελλάδα στους αναθεωρημένους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα του κορωνοϊού στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι στη χώρα μας τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στο δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στο «κίτρινο» όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

Στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού βρίσκεται η χώρα, δεδομένου του διπλού ρεκόρ νέων κρουσμάτων και διασωληνωμένων ασθενών. που ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ: 3.465 νέες μολύνσεις, 630 διασωληνωμένοι και 56 ακόμα θάνατοι σε ένα εικοσιτετράωρο.

Σήμερα, Πέμπτη, σημειώθηκε νέο «άλμα» στους διασωληνωμένους, σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 45 θάνατοι και 3.073 νέα κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ της χώρας ανέρχονται σε 645.

Ωστόσο, παρά τη δύσκολη επιδημιολογική εικόνα -ιδιαίτερα στην Αττική- και ζυγίζοντας τα δεδομένα των επόμενων εβδομάδων, μεταξύ των οποίων και η βελτίωση του καιρού, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει με σταδιακό και προσεκτικό τρόπο στην απελευθέρωση περισσότερων δραστηριοτήτων σε ασφαλείς εξωτερικούς χώρους αλλά και εσωτερικούς, υπό αυστηρούς κανόνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ