ΕΛΛΑΔΑ

Δημόπουλος: Στην Αττική έχουμε πάνω από 200 εισαγωγές ημερησίως

Δημόπουλος: Στην Αττική έχουμε πάνω από 200 εισαγωγές ημερησίως
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τη θέση ότι τα μέτρα που βρίσκονται σε εφαρμογή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν αποδίδουν ιδιαίτερα εξέφρασε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, ενόψει της ανακοίνωσης του νέου μείγματος περιοριστικών μέτρων το απόγευμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως κάθε μέρα στην Αττική έχουμε πάνω από 200 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Προφανώς και τα μέτρα που έχουμε σήμερα δεν φαίνεται να αποδίδουν ιδιαίτερα, πάντα υπάρχει η άποψη ότι αν δεν είχαμε αυτά τα μέτρα θα είχαμε μεγαλύτερο αριθμό (σ.σ κρουσμάτων – θυμάτων), αλλά δεν αποδεικνύεται αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε:

«Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα σήμερα, με αυξανόμενο αριθμό ασθενών που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ΕΚΑΒ. Κάθε μέρα υπάρχει αυτό το πρόβλημα, με πολύ μεγάλη πίεση και εξάντληση προσωπικού, πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διορισμοί ειδικευομένων γιατρών, υπάρχει μικρή λίστα αναμονής και μια γραφειοκρατία, πρέπει να επιλυθεί έστω και την τελευταία στιγμή…».

Όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος, πάντα όταν αδειάζει μια θέση ειδικευόμενου, μέχρι να έρθει ο επόμενος μεσολαβούν δύο με τρεις μήνες, καθώς υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία.

Την ίδια ώρα, ο ειδικός προέτρεψε τους πολίτες να είναι σε ανοιχτούς χώρους, με αερισμό δωματίων και τήρηση αποστάσεων.

«Κατά ένα μέρος, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια που μεταφέρεται από οικογένειες σε οικογένειες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όσο η κατάσταση θα βελτιώνεται όσο θα βελτιώνεται ο καιρός – και θα μειώνεται ο συγχρωτισμός- και όσο θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί.

Ο κ. Δημόπουλος χαρακτήρισε, επίσης, πολύ θετική την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο AstraZeneca. Και αυτό, όπως εξήγησε, επειδή περίπου το 30% των εμβολιασμών στηρίζεται σε αυτό το εμβόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ