ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στο σταθμό Λαρίσης: Ο αποκαλυπτικός διάλογος της συμμορίας

Πυροβολισμοί στο σταθμό Λαρίσης: Ο αποκαλυπτικός διάλογος της συμμορίας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Την αποκαλυπτική συνομιλία του μέλους της συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και «πρωταγωνιστή» στο αιματηρό περιστατικό πυροβολισμών μέσα από ταξί στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης με έναν τραυματία, δημοσιεύει το CNN Greece.

Το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης τηλεφωνεί σε ένα άτομο -τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα και που δείχνει να συνεργάζεται με τη συμμορία- και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ομολογεί πως είναι το άτομο που πυροβόλησε πριν από μερικές ημέρες έναν άνδρα στο κέντρο της Αθήνας.

Α. Τι κάνεις; Εγώ εδώ μένω στο σπίτι. Έχεις πάει δουλειά σήμερα;
Β. Όχι ρε αδερφέ, είμαι με το δόντι μου πολύ άσχημα
Α. Γιατί δεν το βγάζεις ρε μικρέ;
Β. Μου είπαν σε λίγο να πάω να το βγάλω.
Α. Άκουσέ με γιατί έχω απομακρυνθεί λίγο, για να το μάθεις εσύ, έχω μαζευτεί λίγο εγώ είδες τι έγινε στην τηλεόραση στην Αττική.
Β. Ναι δύο με τρεις μέρες ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ και έχω απομακρυνθεί λίγο με καταλαβαίνεις;
Α. Ναι, ναι, ναι

Όπως προέκυψε από την έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η συμμορία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, την προμήθεια οπλισμού αλλά και τη διενέργεια κλοπών, υπήρχαν διακριτοί ρόλοι μεταξύ των μελών της και ειδικότερα:

• Ο 38χρονος αλλοδαπός αποτελούσε τον αρχηγό της οργάνωσης. Ασχολούνταν με την αγορά και προμήθεια των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, προς τους άμεσους συνεργάτες του για την περαιτέρω διάθεση προς πώληση.

• Ο 25χρονος ημεδαπός κατ’ εντολή του αρχηγού αποθήκευε τις ναρκωτικές ουσίες σε οικία στο Περιστέρι και προέβαινε και σε διακίνηση αυτών.

• Ο 31χρονος ομοίως αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε οικία στην Κυψέλη, καθώς και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με άμεσους συνεργάτες τα δύο 27χρονα μέλη, τα οποία και στρατολόγησε στην οργάνωση.

• Ο 30χρονος ομοίως ήταν επιφορτισμένος με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τη διατήρηση του εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

• Ο 34χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση τόσο των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, όσο και του οπλισμού.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 32χρονος αναζητούμενος και ο 38χρονος συλληφθείς (αρχηγός της οργάνωσης), είναι οι δράστες της αιματηρής επίθεσης

Επίσης, ο 38χρονος εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση καταδίωξης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Κυψέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ