ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη για νεκρό δελφίνι στο Λουτράκι: Μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων

Θλίψη για νεκρό δελφίνι στο Λουτράκι: Μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΛΑΣΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες ανάσυρσης ενός μικρού νεκρού δελφινιού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Λουτράκι, όταν μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων..

Ο περιορισμός των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού έδωσε ανάσα και χώρο στην άγρια ζωή της χώρας μας και ειδικά στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για εντυπωσιακές εικόνες που καταγράφηκαν από τις βόλτες των δελφινιών σήμερα το πρωί στο όμορφο Λουτράκι.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν «μαγικές εικόνες» με τα δελφίνια να κολυμπούν στον Κορινθιακό Κόλπο. Ωστόσο την ίδια στιγμή μια τραγωδία εκτυλισσόταν στον πάτο της θάλασσας.

Όπως φαίνεται τα δελφίνια προειδοποιούσαν ότι ένα δικό τους βρισκόταν σε κίνδυνο, καθώς λίγο αργότερα ελεύθερος δύτης που βούτηξε στο σημείο, εντόπισε νεκρό ένα μικρό δελφινάκι, το οποίο είχε μπλεχτεί σε δίχτυα.

Η μαρτυρία του δύτη που ανέσυρε το δελφίνι, όπως την κατέγραψε το loutrakiblog.gr: «Βούτηξα στη θάλασσα και εντόπισα στον πάτο, φουσκωμένο και γυρισμένο ανάποδα το μικρό δελφινάκι, μπλεγμένο στα δίχτυα ψαράδων. Λόγω του ανέμου που έπνεε στην περιοχή τις προηγούμενες μέρες, του «μαΐστρου», τα νερά μέσα στη θάλασσα είναι θολά, το δελφινάκι μπλέχτηκε στα δίχτυα των ασυνείδητων και βρήκε τραγικό τέλος. Τα άλλα κολυμπούσαν γύρω του, δεν φεύγουν, μένουν εκεί, είναι σαν να φωνάζουν βοήθεια'».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ