Έκκληση για τον απεγκλωβισμό 9 Ελλήνων ναυτικών - Στα ανοικτά της Κίνας το πλοίο τους επί 15 μήνες
Ανανεώθηκε:
Έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Εξωτερικών, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό των 9 Ελλήνων ναυτικών που βρίσκονται για 15 μήνες στο πλοίο "Αngelic Power", που παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Κίνας, απευθύνει με σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).
Όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, οι διαφορές μεταξύ των διαχειριστριών εταιρειών του πλοίου και των τραπεζών, έχουν οδηγήσει τους 22 ναυτικούς που εργάζονται σε αυτό (μεταξύ των οποίων και 9 Έλληνες) σε πολύμηνο εγκλωβισμό επί του πλοίου. Επίσης τονίζει ότι πολλά από τα μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Το ναυτεργατικό σωματείο καλεί επίσης την πρεσβεία μας στην Σαγκάη, να διασφαλίσει επειγόντως την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ναυτικούς του πλοίου που έχουν προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα πάντως με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινήσει διαδικασίες προς τις διαχειρίστριες εταιρείες του πλοίου για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων ναυτικών, ενώ στην υπόθεση έχει παρέμβει και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
Σημειώνεται πως το πλοίο έφθασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020 - προκειμένου να ξεφορτώσει φορτίο με κάρβουνο - προερχόμενο από την Ινδονησία.
«Κάλαντα με καιρό τύπου Π»: Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει καταιγίδες σε όλη τη χώρα
14:28
«Χειροπέδες» σε τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών - Στέλεχος της Πυροσβεστικής ανάμεσά τους (vid)
14:17
Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών 27χρονος που διέρρηξε εννιά μαγαζιά και ένα σπίτι σε ένα μήνα
14:06
Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι ελεφάντων - Εκτροχιάστηκαν πέντε βαγόνια (vid)
13:56