ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Δραματικές οι εφημερίες για τα νοσοκομεία - Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΠΟΕΔΗΝ: Δραματικές οι εφημερίες για τα νοσοκομεία - Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petr David Josek

Κραυγή αγωνίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με τον πρόεδρο της, Μιχάλη Γιαννάκο, να κάνει λόγο για «τραγικές καταστάσεις» και διασωληνωμένους ασθενείς επί μέρες εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας «που καρτερούν το θάνατο».

Αποτυπώνοντας την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία εν μέσω της επέλασης του τρίτου κύματος του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει πως και σήμερα, Κυριακή 21 Μαρτίου, είναι δεκάδες τα διασωληνωμένα περιστατικά που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι σήμερα δέκα, ενώ δεκάδες ακόμη είναι στο Τζάνειο, τη Νίκαια, το Ελπίς, το Παμμακάριστος, το Αλεξάνδρας.

Ο ίδιος αναφέρει πως το Σισμανόγλειο άνοιξε την αίθουσα ανάνηψης ως προσωρινή ΜΕΘ για να εξυπηρετήσει δικά του περιστατικά.

Στο Σωτηρία για πρώτη φορά η ΜΕΘ είναι πλήρης με 84 ασθενείς, όπως και στο ΚΑΤ με 51 διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, επειδή τις ΜΕΘ τις μετέτρεψαν σε κορωνοϊού έχουν στην αναζωογόνηση τέσσερα διασωληνωμένα γενικά περιστατικά. Το ίδιο συμβαίνει και στο Αλεξάνδρας.

Ο Ευαγγελισμός έχει τρεις κενές κλίνες, ενώ το Αττικό εφημερεύει χωρίς κενή κλίνη ΜΕΘ.

«Ο Ερυθρός έδωσε δέκα κλίνες σε προσωρινή ΜΕΘ, την καρδιολογική μονάδα, αλλά θα γεμίσει αμμέσως κυρίως με δικά του περιστατικά αφού πια είναι ειδικό νοσοκομείο κορωνοϊού» σημειώνε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Τα πάντα γεμάτα. Οι ΜΕΘ γεμάτες και διασωληνωμένοι επί ημέρες εκτός καρτερούν τον θανάτο» αναφέρει και επαναλαμβάνει την ανάγκη επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ