ΕΛΛΑΔΑ

«Πολεμικές» εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής: Ουρές ασθενοφόρων στον Ευαγγελισμό

«Πολεμικές» εφημερίες στα νοσοκομεία της Αττικής: Ουρές ασθενοφόρων στον Ευαγγελισμό
© Intime p.a.

Τις 1.000 άγγιξαν οι εισαγωγές το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τα νοσοκομεία της Αττικής, κυρίως, να περνούν εξαιρετικά δύσκολες ώρες.

Συγκεκριμένα, μέσα σε 48 ώρες έγιναν 940 εισαγωγές με τους εφημερεύοντες γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η εφημερία στον «Ευαγγελισμό» θύμιζε «μάχη» με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να περιμένουν στην ουρά για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Φερεντίνος ειδικευόμενος γιατρός καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ, προσθέτοντας ότι μέχρι τις 6 το πρωί είχαν γίνει 180 εισαγωγές εκ των οποίων το 1/3 ήταν ασθενείς με covid-19. Επιπλέον ανέφερε ότι κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα γίνονται περίπου 70 περιστατικά covid και χρειάζεται 20 με 25 να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία.

Στο τελευταίο 24ωρο καταμέτρησης από τον ΕΟΔΥ, σημειώθηκαν 512 εισαγωγές σε όλη τη χώρα, με τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας να ανέρχεται σε 481 ανά 24ωρο. Την ίδια στιγμή, οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ (674 χθες σε ΜΕΘ όλης της χώρας). Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.514 κρούσματα (237.125 από την αρχή της πανδημίας), καθώς και 41 νέους θανάτους (7.462).

Με βάση τα παραπάνω, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών γιατρών, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ