ΕΛΛΑΔΑ

Σκουτέλης: Η επίταξη των γιατρών θα δημιουργήσει κενό στο σύστημα - Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα

Σκουτέλης: Η επίταξη των γιατρών θα δημιουργήσει κενό στο σύστημα - Μακάρι να ήταν αυτό το πρόβλημα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, τα self tests καθώς αλλά και στη συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης

Ο κ. Σκουτέλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι είναι εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς, υπό αυτές τις συνθήκες της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουτέλη οι γιατροί που επιστρατεύθηκαν ήταν από θέσεις που παρείχαν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο σύστημα. «Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα και να αποδώσει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτό το κενό θα πρέπει να αναπληρωθεί.

Μιλώντας για τα self test που θα διανέμονται δωρεάν στα φαρμακεία από την 1η Απριλίου τόνισε ότι παρόλο που το μέτρο είναι «άριστο» δεν έγινε καμία προσυνεννόηση και γι’ αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια πιθανόν να ακυρωθεί πριν καν έρθουν τα τεστ.

Σημείωσε ότι τα φαρμακεία θα είναι μόνο οι διανομείς, κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να έχει αναλάβει το κράτος. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα γίνεται το τεστ, ωστόσο όπως είπε το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει μετά το αποτέλεσμα, αν αυτό βγει θετικό.

Τέλος σχετικά με τα μέτρα τα οποία επίσης προκαλούν αντιδράσεις ανέφερε ότι δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, ωστόσο τόνισε ότι είναι καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω ελεγχόμενος, παρά κλεισμένος μέσα που δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ