ΕΛΛΑΔΑ

Τα ευτράπελα της επίταξης: Η ανεμβολίαστη πνευμονολόγος και ο επιστρατευμένος.... εθελοντής

Τα ευτράπελα της επίταξης: Η ανεμβολίαστη πνευμονολόγος και ο επιστρατευμένος.... εθελοντής
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα από την επίταξη ιδιωτών γιατρών από το Υπουργείο Υγείας, οι οποίοι τη Δευτέρα παρέλαβαν τα φύλλα πορείας τους και χθες παρουσιάστηκαν στα νοσοκομεία όπου εστάλησαν.

Οι επιταγμένοι γιατροί -πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικοί γιατροί- μπήκαν αμέσως στη μάχη κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να συνδράμουν στις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων τους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μία από τις επιταχθείσες γιατρούς, η κα Κατερίνα Αναπλιώτη, μίλησε στο MEGA για τη δική της ιστορία. Όπως ενημέρωσε, την έστειλαν στον Ερυθρό Σταυρό, που εξυπηρετεί αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού, ωστόσο η ίδια δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη.

«Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη. Μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί περιμένουν πολλοί συνάδελφοί μου να εμβολιαστούν, και αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου. Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε η ίδια.

«Πέραν του εθνικού συστήματος υγείας ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στα ιατρεία του. Οι ασθενείς μας μάς έχουν ανάγκη. Είναι τουλάχιστον 200 ασθενείς τον μήνα. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ξεριζωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία», συνέχισε η ίδια.

«Δώδεκα χρόνια τώρα ιδιωτεύω. Ένας γιατρός που είναι στο ιατρείο του έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τα δημόσια νοσοκομεία, και αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε η κ. Αναπλιώτη.

Επιστράτευσαν γιατρό που εργαζόταν ήδη εθελοντικά

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος μονάδας Covid στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου μέχρι τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει 25 εισαγωγές Covid.

«Είχε έρθει συνάδελφος εθελοντικά, είχε υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο, και εχτές του ήρθε χαρτί επιστράτευσης για άλλο νοσοκομείο. Υπάρχουν και τέτοια ευτράπελα, αλλά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οι συνάδελφοι που έρχονται, που είναι όλοι χρήσιμοι και όλους τους θέλουμε, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των διασωληνωμένων στους θαλάμους, και το ότι δεν έχουμε κρεβάτια. Γι' αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας με όλες τις δομές του, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος είναι γύρω στους 5-6», περιέγραψε η κ. Αγρογιάννη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ