ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ για το μεγάλο κόλπο με τις θυρίδες

Τι λέει στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ για το μεγάλο κόλπο με τις θυρίδες
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση με τη διάρρηξη στις «χρυσές θυρίδες» της τράπεζας στο Ψυχικό, είχαν «λοκάρει» πάνω στον 58χρονο μόλις λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της διάρρηξης των εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη κίνηση που έκαναν οι αρχές ήταν να ζητήσουν να μάθουν ποιοι είχαν θυρίδες στην ίδια ευθεία με τις τέσσερις θυρίδες που είχαν ανοιχτεί. Όταν διαπίστωσαν ότι ένας από τους κατόχους είχε ποινικό μητρώο, κέντρισε το ενδιαφέρον τους.

Πήραν όσα βίντεο είχε κρατήσει ο σκληρός δίσκος του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και διαπίστωσαν όλες τις φορές που ο 58χρονος είχε πάει στο υποκατάστημα. Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κάμερες στο χώρο με τις θυρίδες ήταν κάτι που ο δράστης της διάρρηξης πίστεψε ότι του έδινε κάλυψη. Όμως όταν έγινε η διασταύρωση των βίντεο με τις πιθανές ημέρες που είχε γίνει η παραβίαση των θυρίδων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 58χρόνος αποτελούσε τον βασικό τους ύποπτο.

«(...) Διαπιστώσαμε ότι η θυρίδα του ήταν στην ίδια ευθεία με τις θυρίδες που είχαν παραβιάσει. Η εκτίμηση μου είναι ότι η επιλογή τους έγινε τυχαία. Μόλις διαπίστωσε ότι με το κατσαβίδι που διέθετε μπορούσε να ανοίξει εύκολα κάθε πόρτα κι θυρίδας απλά άνοιξε τις τέσσερις που ήταν η μια δίπλα στην άλλη» είπε στο CNN Greece, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ που πήρε μέρος στις έρευνες

Από το βιβλίο επισκέψεων στην τράπεζα διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος είχε πάει τουλάχιστον άλλες δύο φορές στην τράπεζα μετά τη διάρρηξη προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει τίποτα και μάλιστα δήθεν ανήσυχος για το περιστατικό που είχε συμβεί.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν για όλα τα στοιχεία τις ανακριτικές αρχές και κυρίως για το γεγονός ότι είχαν εντοπίσει την παρουσία ενός ατόμου μέσα σε μια από τις ανοιγμένες θυρίδες. Κάλεσαν τον βασικό ύποπτο και όταν πήραν δείγμα ταυτοποιήθηκε.

Πάντως για το αν ο κατηγορούμενος ήταν μόνος ή είχε συνεργούς το υψηλόβαθμο στέλεχος λέει στο CNN Greece:

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν μας δείχνουν την ύπαρξη άλλου προσώπου. Ούτε κατά τη διάρκεια της διάρρηξης ούτε όμως και σε επίπεδο πληροφόρησης».

Πάντως οι θυρίδες έκρυβαν έναν μικρο θησαυρό και οι αρχές αναζητούν το πού βρίσκονται τα κλοπιμαία. Ο ανακριτής δεν αποκλείεται να ζητήσει έρευνα στα οικονομικά του 58 χρόνου ακόμα και την ύπαρξη άλλων θυρίδων που μπορεί να διαθέτει σε άλλες τράπεζες και δεν αποκλείεται να γίνει έρευνα και σε αυτές. Επίσης θα αναζητηθούν από την αστυνομία κλεπταποδόχοι.

Ο 58χρονος θα απολογηθεί την Παρασκευή και επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα κατηγορείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ