ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: «Ναι» στο άνοιγμα μικρών καταστημάτων

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: «Ναι» στο άνοιγμα μικρών καταστημάτων
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπέρ του ανοίγματος του λιανεμπορίου αλλά αποκλειστικά για τα μικρά καταστήματα τάσσεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν θα πρέπει να ανοίξει κανένα μεγάλο πολυκατάσταστημα, αλλά μόνο μικρά, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032. Επίσης οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες είτε μάσκα υψηλής προστασίας είτε διπλή μάσκα.

Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες γιατί κάτι τέτοιο στέλνει λάθος μήνυμα, ωστόσο είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%.

Εκτίμησε ότι για δυο ακόμη εβδομάδες θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, ωστόσο είναι αισιόδοξος λόγω της οριακής μείωσης στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ