ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Νέος νεκρός στο Νοσοκομείο Βόλου – Είχε διακομιστεί από τη Λαμία

Κορωνοϊός: Νέος νεκρός στο Νοσοκομείο Βόλου – Είχε διακομιστεί από τη Λαμία
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένας 68χρονος άνδρας που είχε μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου από το Νοσοκομείο της Λαμίας, κατέληξε τα ξημερώματα, λόγω επιπλοκών της νόσου Covid-19.

Ο 68χρονος είχε διακομιστεί πριν από κάποιες ημέρες από το Νοσοκομείο της Λαμίας, καθώς εκεί δεν υπήρχε κενή κλίνη στη ΜΕΘ-COVID.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, στη ΜΕΘ-COVID του νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονται επτά ασθενείς με κορωνοϊό και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης τέσσερις. Στην Α΄Κλινική Covid νοσηλεύονται 20 ασθενείς και στην Β΄Κλινική 22.

Χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.588 νέα κρούσματα στην επικράτεια, ενώ οι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξήθηκαν σε 706.

Μιλώντας στο CNN Greece ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, σημείωσε πως διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού -έναντι της οποίας κύριο, και μόνο, όπλο μας είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού, και αυτό είναι που πρέπει να διασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Εδώ και εβδομάδες είμαστε στην "κορύφωση" της διασποράς, εξ ου και παρατηρούσαμε και παρατηρούμε υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα -καθώς υπάρχει μία σταθερά υψηλή διασπορά που μεταφράζεται σε κρούσματα όταν ο αριθμός των τεστ είναι ικανός να το αποτυπώσει» αναφέρει ο κ. Θωμαΐδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ